PPT

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT eller PP-tjenesten) er en kommunal eller fylkeskommunal rådgivende tjeneste. PP-tjenesten skal hjelpe barn, ungdom og voksne som strever i utviklingen, eller som har en vanskelig opplæringssituasjon.

Den skal gi kommuner råd og veiledning for å tilrettelegge for barn som trenger det

Hva gjør PPT:

• De skal gi individrettet støtte, sørge for at det blir utarbeidet sakkyndig vurdering der opplæringsloven krever det, og gi råd og veiledning om tilrettelegging for barn som har behov for det.
  • PPT deltar på tverrfaglige møter og ansvarsgruppemøter i utarbeidelsen av ny sakkyndig vurdering.
  • PPT kan også komme på ansvarsgruppemøter der det er behov.
  • PPT har et tett samarbeid med skolen og samarbeider også  med skolen på systemnivå om tiltak som fremmer læring.

PP-tjenesten har taushetsplikt

Opplysninger om barnet er unntatt offentlighet, og blir ikke gitt videre uten at foreldrene har godtatt det. Informasjon om barnet oppbevares i en egen journal/mappe etter retningslinjer fra Datatilsynet.

Vår PP-rådgiver Ingunn Skipnes:

• Har vært PP-rådgiver på Haukåsen skole siden 2013.
  • Har utdannelsen spesialpedagog med fordypning i utviklingshemning.
  • Har erfaring fra å jobbe med barn og ungdom  både med og uten funksjonsnedsettelser.

Kontaktinformasjon

Ønsker du å ta kontakt med PPT kan du enten melde saken til ressursteam, eller ringe direkte til vår rådgiver i PPT.

Ressursteamansvarlig: Assisterende rektor Inger Louise Sandsdalen, e-post: inger.louise.sandsdalen@ude.oslo.kommune.ni

PP-rådgiver: Ingunn Skipnes, telefon: 97 13 93 95

For mer informasjon om PPT trykk på linken