I VGA er vi flittig på kjøkkenet, vi lager mat og baker. Denne uken er vi litt tidlig ute med Lussekatter. Elevene er skikkelig engasjerte i bakeprosessen.
Det er mange ferdigheter som trenes i bakeprosessen. Det er viktig å følge oppskriften for at resultatet skal bli bra. Motoriske ferdigheter trenes i utformingen av lussekattene.
Oppskriften er hentet matbloggen til Elin Larsen (elinlarsen.net)
Lussekatter med safran ca. 25-30 stykker
150 g mykt usaltet smør 3,5 dl melk 50 g fersk gjær (for søte deiger) 1/2 ss luftig gjærbakst 1 temperert egg 1 g safran 140 g sukker 10 g lyst muscovadosukker ca 750 g hvetemel + litt til utbaking ½ ts salt 1 ts malt kardemomme
Pensling:
1 sammenvispet egg rosiner
Slik gjør du:
Opplæringen på kjøkkenet er også sosial trening. Det er mye glede og fine samtaler underveis.